Skip to main content
Urban Logo

Om Urban Properties

Om oss

Urban Properties förvärvar och utvecklar själva eller tillsammans med investerare kommersiella- och bostadsfastigheter samt mark. Bolaget är verksamt över hela Sverige med fokus kring Stor-Stockholm. Vi står för kvalité och öppenhet, vilket innebär att det är viktigt att de projekt vi tittar på och de investerare vi arbetar tillsammans med delar våra värderingar.

För att driva ett sådant bolag krävs stort engagemang från företagets ägare och ett genuint intresse för att maximera varje projekt, ur alla perspektiv. Givetvis söker vi lönsamhet för våra investerare och oss själva, men samtidigt vill vi att våra kunder ska få en så bra bostad som möjligt med hög trivselfaktor.

Vår historia

Bolaget grundades i februari 2015 av Didrik Holm och Mattias Schultz, båda med fleråriga erfarenheter inom fastighetsutveckling. De fann varandra i det gemensamma intresset för fastigheter, arkitektur och i viljan att vara ett schysst företag. Både mot varandra, mot konsulter och samarbetspartner samt inte minst mot våra kunder.

Urban Properties har alltid velat, och vågat göra, projekt och utvecklingar som sticker ut. Både arkitektoniskt, med olika upplåtelseformer och med en tanke på att vara långsiktigt hållbara. Det första projektet som genomfördes var en konvertering av en 300 år gammal k-märkt herrgård som fick nytt liv som bostäder.

Vart eftersom bolaget växt har det blivit mer nyproduktion som varvats med utveckling av befintliga fastigheter. Men kärnan kvarstår i att det finns ett stort intresse för att göra unika utvecklingsprojekt med spännande förutsättningar och arkitektur.